Növénynemesítési Csoport kutatási témái

  • Repcetermesztés biológiai alapjai és főbb termesztéstechnológiai elemei.
  • Szója nemesítés, fajtafenntartás.
  • A szelénfelvétel vizsgálata kalászosokon.
  • Különböző élelmiszerek tápértékének növelése "természetes" eredetű és összetételű ásványi anyagokkal és mikroelemekkel.
  • Közönséges őszi- és tavaszi búza nemesítés, fajtafenntartás
  • Tönköly búza nemesítése, fajtafenntartása, a termesztéstechnológia és hasznosítás lehetőségeinek vizsgálata.
  • Őszi és tavaszi típusú takarmányborsó fajta nemesítése, fajtafenntartása.
  • Lucerna nemesítés.
  • Fehér mustár fajta nemesítése, fajtafenntartása.
  • Az öntözéses növénytermesztés biológiai alapjainak vizsgálata.
  • Génmegőrzési feladatok végzése különféle kultúrákkal.
  • A tájhasznosítás és tájtermesztés feltételrendszereinek vizsgálata
  • Magas ásványianyagtartalmú élelmiszeripari alapanyagok előállítása (fehér héjszínű búza fajták nemesítése).
  • A Mosonmagyaróváron beállított Országos Műtrágyázási Tartamkísérlet munkáinak irányítása, végzése.
  • A vinasz szántóföldi hasznosításának vizsgálata.
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontjai 2019. április 26. 13:30 - 2019. április 27. 19:30
Big Data -- Astronomy in the 2020s 2019. április 26. 18:00 - 19:30
Villa Tolnay borvacsora 2019. április 26. 18:00 - 23:55
Nyugdíjas Egyetem 3. előadás 2019. április 29. 10:00 - 11:00