Növénynemesítési Csoport kutatási témái
- Repcetermesztés biológiai alapjai és főbb termesztéstechnológiai elemei.
- Szója nemesítés, fajtafenntartás.
- A szelénfelvétel vizsgálata kalászosokon.
- Különböző élelmiszerek tápértékének növelése "természetes" eredetű és összetételű ásványi anyagokkal és mikroelemekkel.
- Közönséges őszi- és tavaszi búza nemesítés, fajtafenntartás
- Tönköly búza nemesítése, fajtafenntartása, a termesztéstechnológia és hasznosítás lehetőségeinek vizsgálata.
- Őszi és tavaszi típusú takarmányborsó fajta nemesítése, fajtafenntartása.
- Lucerna nemesítés.
- Fehér mustár fajta nemesítése, fajtafenntartása.
- Az öntözéses növénytermesztés biológiai alapjainak vizsgálata.
- Génmegőrzési feladatok végzése különféle kultúrákkal.
- A tájhasznosítás és tájtermesztés feltételrendszereinek vizsgálata
- Magas ásványianyagtartalmú élelmiszeripari alapanyagok előállítása (fehér héjszínű búza fajták nemesítése).
- A Mosonmagyaróváron beállított Országos Műtrágyázási Tartamkísérlet munkáinak irányítása, végzése.
- A vinasz szántóföldi hasznosításának vizsgálata.