Növénynemesítési Csoport kutatási témái

  • Repcetermesztés biológiai alapjai és főbb termesztéstechnológiai elemei.
  • Szója nemesítés, fajtafenntartás.
  • A szelénfelvétel vizsgálata kalászosokon.
  • Különböző élelmiszerek tápértékének növelése "természetes" eredetű és összetételű ásványi anyagokkal és mikroelemekkel.
  • Közönséges őszi- és tavaszi búza nemesítés, fajtafenntartás
  • Tönköly búza nemesítése, fajtafenntartása, a termesztéstechnológia és hasznosítás lehetőségeinek vizsgálata.
  • Őszi és tavaszi típusú takarmányborsó fajta nemesítése, fajtafenntartása.
  • Lucerna nemesítés.
  • Fehér mustár fajta nemesítése, fajtafenntartása.
  • Az öntözéses növénytermesztés biológiai alapjainak vizsgálata.
  • Génmegőrzési feladatok végzése különféle kultúrákkal.
  • A tájhasznosítás és tájtermesztés feltételrendszereinek vizsgálata
  • Magas ásványianyagtartalmú élelmiszeripari alapanyagok előállítása (fehér héjszínű búza fajták nemesítése).
  • A Mosonmagyaróváron beállított Országos Műtrágyázási Tartamkísérlet munkáinak irányítása, végzése.
  • A vinasz szántóföldi hasznosításának vizsgálata.
Meghívó dr. Frank Máté műhelyvitájára 2025. Január 17. 13:00 - 14:00